Evde Yapılabilecek İşler

İnsanlık neredeyse yontma taş devrinden bu yana bir meslek edinme güdüsüyle yaşamına devam ediyor. Diğer hayvanlara nazaran daha standarda bağlı mesailer için evlerimizi terk etmek zorundayız. Biraz toprağı olan ve yaşam alanından çıkma gereksinimi duymadan da yaşamına devam edebilen insanlar var ama herkes aynı şansa, kadere sahip değil. Evde yapılabilecek işler ise kaçabileceğimiz limanımız.

Evde, dışarı çıkmadan hayat idame ettirebilmek bu günlerde daha önemli hale geldi. Bugün en başta gelen etmen Koronavirüs olsa da aslında bu onlarca etmenden sadece biri. Ayrıca evde çalışmanın insanları cezbeden, çalışma konforu ve özgürlük sağlayan özellikleri de var. Peki bize bu konforu, özgürlüğü; kısacası kolay parayı kazandıracak fırsatlar nelerdir?

İŞTE EVDE YAPILABİLECEK İŞLER!

Başlamadan önce şunu söylemeliyim ki ne siz bu fırsatı sadece okudunuz diye hemen zengin olabileceksiniz ne de benim elimde altın bir anahtar var ama elinizdeki imkanlara azminizi eklerseniz kimse de size başarısız olacağınızı iddia edemez.

1. Sosyal Medya İçin İçerik Üretin

Bu iş yahut fırsat, adına her ne derseniz, eşit bir noktada başlangıç sunuyor. İlerleyen dönemlerde takipçi, izlenme, tıklanma oranlarını artırmak için birkaç kişi yahut kurumla anlaşmalar yapmanız ve bunun için sermaye ayırmanız gerekebilir. Yine de elinizde reklama değer bir ürün bulundurmalısınız. Sadece strateji geliştirmek ya da sadece işin atölyesi ile ilgilenmek %100 verimliliği getirmeyecektir. Ayrıca yaratacağınız her yeni içeriği takipçi adaylarınız yerine elinizdeki takipçilere yönelik tutmalı, gelen yorum yahut mesajları dikkate almalısınız. Youtube gibi yayın platformlarında direkt olarak sitenin kendisinden bir gelir elde edilebilirken kitlenizi kullanarak yapacağınız tanıtımlarla da gelir elde edebilirsiniz. Platformlar içerik çeşitlerine göre dağılsa da her platform içinde özgün ve tercih edilen olma şartı var.

2. Evde E-Ticaret Yapın

E-ticaret ile internet, alış-veriş merkezlerinin hepsini içinde bulundurabilmektedir. Satılan mal ya da hizmet için bir dükkâna ihtiyaç duymak, son 5-10 yıldır normaldi. Şimdi ise bir malı, hizmeti internet ile müşteriye ulaştırmak hem her coğrafyadan piyasaya katılabilme açısından, hem dükkan ve iş gücü maliyetlerini en aza indirgeyebilmek açısından, hem de global şirketlerle en uygun tedarik zincirini kurabilmek açısından daha çok avantaj sağlıyor. E-ticaret evden çalışma dışında fiziki bir dükkâna sahip olanlar için de tedarik konusunda avantajlar sağlayabiliyor. Stres çarkını Türkiye’ye ilk getiren insanların İnstagram gibi basit bir uygulamadan kazandığı parayı kim hesaplayabilir ki?

3. Web Sitesi Geliştirin

Yapacağınız araştırmalarla kendinizi geliştirerek kod bilgisi kazanabilir, web tasarımı yaparak başka bir kişi yahut kuruma yaratacağınız siteleri de direkt olarak satabilirsiniz. Web siteleri sosyal medya platformlarından farklı olarak her kısmıyla size hizmet edebilecek özgür bir platformdur. Sahip olmak için bir domain uzantısı (.com/.net) ve hosting hizmeti satın almanız asgari şartları sağlayacak ve projenizi gerçekleştirebileceksiniz. Buna alternatif daha hesaplı yollardan biri de blog ve internet sitesi olarak size bir adres ayırabilen internet siteleridir. WordPress ve Blogger gibi platformlar bunun için ücret talep etmeksizin size hizmet verecektir. Reklam almanız yahut tıklanma oranlarınız karşılığında Adsense’ten de gelir elde etmeniz mümkün. Ancak bu siteleri müşteriniz ile aranızda araç olarak kullanırsanız dijital mağazacılıkla, dijital hizmet servisi ile yahut özgün projelerle ve sponsorluklarla da gelir elde edebilirsiniz.

4. Grafik Tasarım ve Müzik İle İlgili Programlarda Yaratıcılığınızı Kullanın

Denemeden başarılı olduğunuzu bilemeyeceğiniz ve geliştirilebilir yeteneklerden olan bu yetilerinizi bir demo bilgisayar programıyla test edebilir, geliştirebilirsiniz. Kendi pazarınızı oluşturmanız için yine internet sitesi yahut sosyal medya uygulamalarını kullanmanız gerekse de işinizi geliştirdiğiniz sürece hizmetinizin bedeli de artacak ve kazancınız katlanarak ilerleyecektir. Kendinizi geliştirmek ve programların özelliklerini görmek için kitaplardan, eğitim videolarından ve kurslardan yararlanabilirsiniz. Nitekim internet bu konuda en iyi eğitmendir. Bulacağınız her yeni kaynakla tahmin edilemez yerlere ulaşabilirsiniz.

5. Evde Yaptığınız El İşi Ürünlerinizi Pazarlayın

Evde yapılıp nakde çevrilebilen en eski işlerden biri de bu. Patik, dantel, dekoratif objeler ve evde de yapılabilen ahşap işlerinizi online satış platformlarında bir hesap oluşturarak paylaşabilirsiniz. Letgo, Sahibinden, Hepsiburada vb. uygulamalara ek olarak sosyal medyayı da kullanabilir ve müşteri kitlenizi elinizde tutabilirsiniz. Sanayi ve ilgili endüstrilere karşı pastadan pay alabilmeniz zor olsa da çeyiz gibi el işine mahsus objeler satışlarınızı destekleyecektir.

6. Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Verin

Kendi ilgi alanınızda en iyi olduğunuz konunun eğitim videolarını çekerek yahut bir platform oluşturarak, canlı yayınlarla eğitim hizmeti verebilirsiniz. Kendi alanınızda iyi olmanız, eğitiminizi ileri seviyelere ilerletebilmiş olmanız önemli bir tercih sebebi olacaktır. Bu hizmetleri sağlayan bir kurumda görevli olarak çalışmanız ve bilginizi nakde çevirmeniz de mümkün.

Blog Açın, Açanları Destekleyin, Paylaşmayı da Unutmayın, Evde Kalın!

Bu da bi’ seçenek tabi 🙂 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir